Hoppa till innehåll

Årets medaljer

  • av

Det är den tiden på året igen! Alla idrottsklubbar måste beställa sina medaljer och troféer inför årets slut. Här i vår klubb kan vi beställa medaljer till alla spelare och 2 troféer. Troféerna ska ges till de två spelare som tränat mest under året. Så se till att få in era beställningar snart! Tack!

Vi har alltid beställt våra medaljer från Glentons. De är ett pålitligt och prisvärt företag, och vi har alltid varit nöjda med kvaliteten på deras produkter. I år är inget undantag! Vi kommer inom närmsta veckan skicka iväg en samlad beställning så att vi får allt skickat till oss samtidigt.

Årets medalj är enkel men elegant. Den är guldfärgad och har ett svart band. Designen är en stiliserad hockeypuck, och den är snygg! Glentons gjorde ett fantastiskt jobb med designen och jag är säker på att alla våra medlemmar kommer att bli nöjda med den.

Varför delar vi ut medaljer?

Sportklubbar har i århundraden delat ut medaljer till sina spelare. Den första medaljen som gavs till en idrottsutövare var år 776 f.Kr., då vinnaren av det grekiska fotlöpningsloppet, Koroibos, fick en lagerkrans av åskådarna. Denna tradition fortsatte genom åren och ledde så småningom till att man skapade metallmedaljer som kunde hängas runt spelarens hals. I dag fortsätter idrottsklubbar att dela ut medaljer till sina spelare som ett sätt att uppmärksamma deras prestationer. Vi i Simlångsdalens IK är inget undantag. Vi vill uppmuntra alla våra spelare i klubben, unga som gamla.

Trots vår storlek har vi sett ett uppsving i ungdomsverksamheten de senaste åren. Detta beror till stor del på vårt nya fokus på att utveckla en rolig och engagerande miljö för barnen att spela i. Ett sätt vi har gjort detta på är att erbjuda medaljer och troféer till alla våra spelare i slutet av året. Detta ger barnen något att arbeta mot och uppmuntrar dem att fortsätta träna hårt under hela året.

Vilka spelare får pokal?

Pokalerna som vi delar ut ges inte till de bästa spelarna i laget, utan istället till de två spelare som har tränat mest under året. Detta uppmuntrar alla att göra sitt bästa och bidrar till att skapa en känsla av tävling och kamratskap bland lagkamraterna. Detta är ett beslut vi tagit i klubbens ledning och som vi ser påverkar lagandan på ett positivt sätt istället för hur det var när tränarens barn alltid fick pokalen.

Vi anser att utdelning av medaljer och pokaler är ett utmärkt sätt att uppmuntra barn att hålla sig aktiva och engagera sig i idrott. Om din klubb letar efter ett sätt att öka ungdomars engagemang rekommenderar vi att du delar ut medaljer och troféer i slutet av året.

Våra snygga medaljer lockar fler ungdomar att börja spela ishockey. Ishockey är en snabb och spännande sport som kan utövas av människor i alla åldrar. Detta är det perfekta sättet att visa din uppskattning för ditt lags hårda arbete. De är också ett utmärkt sätt att uppmuntra unga människor att engagera sig i sporten.

Sista beställningsdag

Sista dag för att beställa medaljerna och pokalerna är på fredag nästa vecka. Skicka ett mail med antal till Lena på kansliet så ser hon till att beställningen kommer iväg i god tid innan avslutningsdagen.
När vi fått hem allting meddelar vi alla lagledare som då kan hämta ut allt på kansliet. Det kan troligtvis göras redan på fredagen veckan därpå. Glöm nu inte detta och se till att ni ordnar en bra avslutning för alla spelare.