Hoppa till innehåll

Restaurering av Tunavallens anrika träläktare – Ett stolt projekt i samarbete med Claessons

  • av

Simlångsdalen, januari 2024 – I hjärtat av Simlångsdalen står Tunavallen, en ishockeyarena som bär på över ett århundrades historia. Nyligen genomgick denna historiska plats en betydelsefull förvandling. Med stolthet meddelar vi på Simlångsdalen Toxic Tuna att vår älskade träläktare har fått nytt liv, tack vare en omsorgsfull restaurering där produkter från Claessons spelade en huvudroll. Även om den intilliggande ishallen är huvudskådeplats för a-lagets matcher fyller Tunavallen en ovärderlig roll.

För många är Tunavallen mer än bara en ishockeyarena; den är en samlingsplats fylld av minnen och traditioner. Läktarens trä har ekat av hejarop och spänning i över ett sekel. Därför var det av yttersta vikt för oss att bevara denna historiska struktur och samtidigt säkerställa dess hållbarhet för framtida generationer.

Valet föll på Claessons, en välrenommerad aktör inom trävårdsbranschen, känd för sin expertis och kvalitetsprodukter som trätjära, linolja och träolja. Genom att använda deras produkter kunde vi inte bara bevara läktarens ursprungliga charm utan också skydda den mot väder och vind.

Den gamla träläktaren är restaurerad med träolja

Restaureringsprocessen var både en resa genom tid och en demonstration av modernt hantverk. Varje penseldrag med Claessons träolja var ett steg mot att bevara vår historia. Nu står läktaren inte bara starkare och mer motståndskraftig, utan dess gamla trä har också återfått sin förlorade glans.

Resultatet av detta projekt är verkligen något att vara stolt över. Läktaren ser inte bara perfekt ut; den berättar en historia om kärlek till sporten och respekten för dess historia. Vi på Simlångsdalen Toxic Tuna är tacksamma för Claessons expertis och produkter som gjorde denna transformation möjlig.

Vi välkomnar alla att besöka Tunavallen för att uppleva dess förnyade skönhet och dela med sig av stunder av spänning och gemenskap som dessa läktare har bevittnat genom åren.

Om Claessons: Med lång erfarenhet och ett brett utbud av högkvalitativa trävårdsprodukter är Claessons en ledande aktör i Sverige. Oavsett om det gäller underhåll av båtar, altaner, utemöbler eller historiska strukturer som Tunavallen, är Claessons det självklara valet.


Simlångsdalen Toxic Tuna
[www.sttunaik.se]